Започна приемането на молби-декларации за годишни винетки за хора с увреждания
Започна приемането на молби-декларации за годишни винетки за хора с увреждания / netinfo

1 120 молби-декларации за годишна винетка за 2010 год. са подадени от 1 до 23 декември в Дирекция "Социално подпомагане" Плевен, съобщи директорът Незабравка Булянска. С постановление номер 270 от 13 ноември 2009 год. на Министерски съвет има изменение в Наредбата за условията и реда за годишната винетка и тя е със срок на давност от 1 януари на текущата година до 31 януари на следващата година, каза още Булянска.

Тя уточни, че от 1 декември в Дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес се подават молби от лица с увреждания над 50% за един собствен автомобил или съпружеска общност. Условията са колата да е до 2 хиляди кубика като към молбата-декларация се прилага копие на Гражданска отговорност, актуална към момента на подаване на документите, копие на експертното решение на ТЕЛК и копие на големия талон на колата, в който са вписани мощността, номерата на рамата и на двигателя на автомобила. През януари лицата ще си получат винетките, уточни Незабравка Булянска.

По нейни данни, от месец декември 2008 год. до месец септември 2009 год. включително, от Регионална дирекция "Социално подпомагане" Плевен са отпуснати общо 5 440 винетки в областта, като най-много са в Плевенска община - 3 022, а най-малко - в общините Искър и Пордим - по 115 винетки за хора с увреждания.