Заловиха трима, откраднали животни с колата на собственика им
Заловиха трима, откраднали животни с колата на собственика им / archiv.DarikNews

Полицаи установиха три момчета, които са извършили кражба на животни и машини от стопанска постройка в село Брегаре и дори натоварили задигнатото на автомобила на потърпевшия.

През нощта на 6 срещу 7 май в село Староселци е открит "Ситроен" ZХ, с натоварени в него две теленца по 150 килограма всяко - мъжко и женско. Полицаите направили оглед на колата и в багажното отделение открили ъглошлайф "Елтос", ръчна бормашина "Black&Decker". Проверка установила, че през нощта от гараж и стопанска постройка в село Брегаре, стопанисвани от 66-годишен, са откраднати инструменти и са изведени животните.

Изяснило се, че извършителите са отворили два катирана на входна врата на гараж, а после противозаконно са отнели лек автомобил "Ситроен"-ZX. Колата е приведена в движение чрез взломяване на ел.пакет за запалване.

Животните, машините и автомобила са предадени на собственика. Полицейското разследване е установило, че извършителите са местни момчета - на 18 години, на 13 години и на 16-години. И тримата имат криминални прояви, но не са осъждани. От тях са снети обяснения и по-късно са освободени. Продължава работа разследващ полицай.