Заловиха банда, опитала се да обере старец в Згалево
Заловиха банда, опитала се да обере старец в Згалево / netinfo

Полицията в Пордим е задържала банда крадци, които се опитали да оберат възрастен мъж от село Згалево на 26 февруари. При инцидента тогава дядото успял да нарани единият обирджия с вила, но престъпникът избягал. За това съобщават от пресцентъра на МВР Плевен.

Крадците имали предварителна информация, че дядото разполага с три хиляди лева и затова отишли в селото да го оберат. Сигналът за нападението е подаден от 74-годишният потърпевш. Той разказал, че на вратата на къщата си бил нападнат от маскиран мъж с нож, който го съборил и му отнел мобилния телефон. При схватката дядото наръсил крадеца със спрей, а по-късно го наранил с вила.

Установено, че нападателят е 34-годишен от село Главаци, Врачанско, а неговите съучастници са 38-годишен, от същото село и 23-годишен от Враца. И тримата имат криминални досиета, но само 38-годишният е осъждан и има три присъди на Районен съд Враца. Извършителите са направили пълни самопризнания пред съдия.  Задържани са за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.