/ IStock
Служители от ОД на МВР-Плевен предприели действия по разследване на сигнали за извършени джебчийски кражби в областния град в края на ноември, съобщиха от полицията.

За установяване и задържане на извършителите е проведена специализирана полицейска операция на 23 декември. В акцията са участвали служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РУ-Плевен, сектор "Противодействие на криминалната престъпност", сектор „Базова научно-техническа лаборатория“ и сектор "Специални тактически действия" при ОД на МВР.

Четири деца са направили опит за кражба от кметството в плевенското село Изгрев

В хода й, бил проверен частен дом в Червен бряг, обитаван от 21-годишна. Там били открити дрехи, обувки, шапки, шалове, дамски чанти, мобилни телефони и сим карти, имащи отношение към водено разследване и към извършените джебчийски кражби на територията на областния град, както и парична сума в различни валути.

На адреса са установени и още трима - двама мъже и жена, всички от Червен бряг. На всички е наложена полицейска мярка за срок до 24 часа. 21-годишното момиче, е привлечена към наказателна отговорност.

Продължава работата по образуваното досъдебно производство под надзора на прокуратурата.