За нова схема на изнудване на шофьори съобщиха от МВР
За нова схема на изнудване на шофьори съобщиха от МВР / dariknews.archive

От ОД на МВР предупреждават водачите на автомобили да бъдат особено предпазливи, защото в Плевен зачестяват случаите на нов "бизнес" - деца се мятат под колите или умишлено пресичат неправилно, за да предизвикат ПТП и да изнудват шофьорите.

Схемата е следната - Умишлено се избират пикови часове, както и улици с оживено движение. Пресичат неправилно и внезапно, а и често сами се удрят в колите или се хвърлят на асфалта.

Точно в този момент, когато ужасеният шофьор се опитва да помогне с мисълта, че е прегазил дете, след секунди прииждат пълнолетни, заобикалят автомобила и започват да го заплашват, че ще го съдят и съответно започват обяснения, че няма да викат КАТ, ако си плати.

От пресцентъра на МВР-Плевен съобщиха, че на 25 април в Плевен, инсценирана катастрофа е завършила със средна телесна повреда на 8-годишно момче.

На 25 април около 11:50 часа на улица "Неофит Рилски" лек автомобил "Мазда", управляван от 42-годишен от Плевен е блъснал неправилно пресичащ от дясно на ляво пешеходец - 8-годишен от Плевен. От удара е причинена средна телесна повреда на момчето, изразяваща се във фрактура на ляв крак.

Детето е настанено в клиниката по ортопедия за лечение, без опасност за живота. Алкотестът на водача е отрицателен. Образувано е досъдебно производство.

Съветваме шофьорите, ако им се случи инсценирана катастрофа, веднага да намерят свидетели.