За 15-ти път школа Колорит е в световната десятка в Евора-този път със специална награда
За 15-ти път школа Колорит е в световната десятка в Евора-този път със специална награда / art.kolorit

Арт школа „Колорит" - Плевен за 15-ти поред път спечели Специалната награда на Международния конкурс за рисунка в град Евора - Португалия, съобщи нейният ръководител Майя Ананиева.

Наградата се присъжда на най-добрите 10 арт школи от цял свят и дава право на участие в 15-тата Международна среща на младежкото изкуство в Евора, която ще се проведе от 12 до 19 октомври 2014 година.

Журито е присъдило една от десетте индивидуални специални награди на седемнадесетгодишния Мирослав Вълчев от „Колорит" за впечатляващото му представяне в конкурса за рисунка и е директно поканен участник в младежкия арт форум.
Вторият участник е тринадесетгодишната Християна Дечева.

За 15ти път школа Колорит е в световната десятка в Еворатози път със специална награда
netinfo

Под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева, те ще рисуват старата португалска архитектура в града-музей Евора, в столицата Лисабон и старинното селище Монсараш и ще се състезават за наградите на престижния форум.
Всички участници ще бъдат включени в редица културни събития.

Тази година арт школа „Колорит" се представи в конкурса с колекция от живописни творби на тема „Пеперуди", в който със своите „Пеперуди" Ана Танова - 6 г. извоюва Златен медал, а Рая Стоянова на 9 г. - Сребърен медал.

За 15ти път школа Колорит е в световната десятка в Еворатози път със специална награда
netinfo