validirane
validirane / dariknews.bg
На церемония в една от залите на Регионалния исторически музей в Плевен беше извършено валидирането на пощенска марка и пощенски плик, посветени на 140-та годишнина от Плевенската епопея и на 110 години от създаването на Военноисторическите музеи в Плевен.

validirane
dariknews.bg

Зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, който беше специален гост на събитието каза: „Върховете на българската историческа слава могат да бъдат проследени в нашето маркоиздаване. Когато разгръщаме военните архиви виждаме, че една от темите е свързана с бойните действия при Плевен, които променят хода на Руско-турската война, а оттам и на България. Днес посланието за славната победа може да обиколи света чрез пощенска карта и плик“.

Започнаха събитията по отбелязването на 140 г. от Плевенската епопея /програма/

Извън сценария, кметът на Плевен Георг Спартански връчи на Негово величество Симеон Сакскобургготски, който беше гост на събитието специалния плакет, създаден за честванията „Плевен помни“, който изобразява двата символа на града – Мавзолея и Панорамата, с думите: „Изразявам своята лична и на плевенската общественост благодарност към личния ангажимент на Негово величество и усилията му да отбележим по достойнство тази годишнина с поредица от емоционални събития”.

validirane
dariknews.bg


Церемонията по валидирането на пощенските картичка и плик беше водена от члена на Инициативния комитет за честването на 140 г. от Плевенската епопея Румен Петков, а гости на събитието бяха академик Светлин Русев, областният управителна Плевен Мирослав Петров, председателят на Общински съвет-Плевен Мартин Митев, бизнесменът Януш Донев, театралният деец Димо Дешев.