В Телецентъра на Медицинския започва курс по лапароскопска ортопедия
В Телецентъра на Медицинския започва курс по лапароскопска ортопедия / netinfo

Трети курс по лапароскопска ортопедия ще стартира днес в Телекомуникационния ендоскопски център към Медицински университет - Плевен. За това съобщиха от пресцентъра на висшето учебно Директор на курса ще бъде проф. д-р Аспарух Аспарухов, ръководител катедра «Ортопедия и травматология» към Университета.

Лектори ще бъдат д-р Свилен Тодоров, д-р Йордан Вълешков и д-р Владимир Стефанов. В курса по лапароскопска ортопедия участие ще вземат 25 специалисти-ортопеди от Румъния и 15 български хирурзи в областта на ортопедията и травматологията. На 23 февруари ще се състои официалното откриване на курса от Ректора на МУ-Плевен - проф. д-р Григор Горчев, директор на Телецентъра. Курсът ще продължи с лекции и хирургия на живо, чрез която участниците в зала «Аброаз Паре» ще наблюдават ортопедични лапароскопски интервенции, извършени от проф. д-р Аспарухов в Клиниката по онкогинекология към УМБАЛ «Д-р Георги Странски» - Плевен.

В сряда паралелно ще започне и поредния курс ІІ-ро ниво по гинекологична лапароскопска хирургия под ръководството на проф. д-р Григор Горчев.