В Бръшляница и Мечка обсъдиха общественият ред и трудовата заетост
В Бръшляница и Мечка обсъдиха общественият ред и трудовата заетост / archiv.DarikNews

Зам.- кметът на Община Плевен арх. Трифон Иванов и председателят на Общински съвет-Плевен Дарин Ангелов, представиха на 15 януари резултатите от изпълнението на Бюджета на Община Плевен за 2012 г. и акцентите в проекта за бюджет за настоящата година пред местните общности в селата Бръшляница и Мечка.

В село Бръшляница, отчетът за изпълнение на разходите по бюджета към 31 декември 2012 е 139 198 лв. или общото изпълнение е 90.27%, а 23 726 лв. са несъбраните средства от данъци и такси.

През изминалата година за работни заплати на персонала на ЦДГ в селото са отпуснати допълнително 5 000 лв. от Резервния фонд на Община Плевен.
Жителите на Бръшляница изразиха желание, общественият ред и сигурност в селото да бъдат осигурявани от органите на реда в Плевен, а не от РПУ - Пордим, както е в момента. Председателят на Общински съвет- Плевен пое ангажимент да проучи възможността за осъществяване на това прехвърляне.

Бюджетът за 2012 г на село Мечка е изпълнен в размер на 89.78%, или 184 919 лв. Неплатените данъци и такси в селото са в размер на 24 028 лв.
Наетите по програмите за временна заетост изказаха благодарност към кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков за осигурената работа.

През изминалата година бяха открити общо 575 работни места по програми за временна заетост, само 80 от които са в град Плевен, а останалите 495 са в населените места в общината. В село Мечка те са 61.