Убиецът на Мишел получи 6 години лишаване от свобода
Убиецът на Мишел получи 6 години лишаване от свобода / archive.dariknews

На 30 октомври 2014 г., състав на Плевенския Окръжен съд призна подсъдимия по дело за убийство Мирослав Димитров от Плевен за виновен в това, че на 29 март 2014 г. в Плевен като непълнолетен, но разбирайки значението на деянието и като можел да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил Мишел Коцев - на 19 години, също от Плевен, като убийството е извършено с особена жестокост.

Съдът е постановил присъда от 9 години "Лишаване от свобода", като на основание на чл. 58 А, ал.1 от Наказателния кодекс е намалил присъдата с една трета.
Наказанието от 6 години трябва да се изтърпи при първоначален общ режим в поправителен дом. Съдът е приспаднал времето от задържането на Мирослав, считано от деня на задържането му - 29 март 2014 г.

В полза на държавата е отнето джобното ножче на Мирослав с дължина 7 сантиметра, с което е извършил убийството. Подсъдимият ще заплати и разноските по делото по сметка на ОД на МВР-Плевен в размер на 1179 лева., както и деловодни разноски на окръжен съд - Плевен в размер на 149 лева.

Докато навърши пълнолетие, убиецът на Мишел ще търпи наказанието "Лишаване от свобода" при първоначален общ режим, а след навършване на пълнолетие, той ще бъде преместен в Затворническо общежитие от открит тип.

Адвокатът на Мирослав, Димитър Марковски/младши/ е категоричен, че убийството е извършено в условия на неизбежна отбрана. "В никой случай това не е убийство, извършено по особено жесток начин. Ще пускаме жалби и ще вървим нагоре през други съдебни инстанции докато стигнем до правилното разчитане на доказателствата", каза Марковски.

Присъдата може да се обжалва в 15 дневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново.