Темите в регионалната преса на 8 октомври
Темите в регионалната преса на 8 октомври / netinfo
Още една скулптура краси Водната каскада, тя е дело на твореца Красимир Яков и дълго време стоеше в парк Кайлъка, пред почивния дом на Общината, това е заглавие от първа страница на “Посредник”, има и снимка, естествено. Замечтаният млад музикант, яхнал кон, от вчера е здраво циментиран в централната градска част. С тази скулптура общия брой на всички, поставени покрай Каскадата, става пет.

Организацията и безопасността на движението в Плевен беше тема на обсъждания в Постоянната комисия по “Обществен ред и сигурност” към Общинския съвет на заседанието на 6 октомври. Първият, поставен на заседанието въпрос, е бил за това докъде се простират отговорностите на Общината и докъде на полицията. Предстоят консултации относно възможността за промени в общинските наредби, които да направят по-добра организацията и по-безопасно пътуването ни по плевенските улици.

За ранното редене на опашки за пенсии и обичта на българина да чака пише “Посредник” днес. Снимката е повече от емблематична – тълпа пенсионери са обградили входа на банката от тъмни зори, при условие, че НОИ нарежда преводите между 10 и 11 часа, след което са нужни още около 2 часа, за да се захранят сметките на хората.

За това как Бюрото по труда ще интегрира ромите също ще намерите подробности в “Посредник” днес, ще научите и за предстоящия концерт на трио “Вероника Тодорова бенд”, както и кои са обявените пет защитени еко зони в Плевенско и Ловешко.

Новината, че общински служител в Никопол мами с фалшива диплома е водеща за днешния брой на “Посоки”. Срещу 29-годишния Илияз Наилов е образувано досъдебно производство. Той е бил назначен на длъжност общински куриер и е изпълнявал съвестно задълженията си. До края на седмицата съдът трябва да реши случая.

С 10 лв. на тон са поскъпнали от два дни насам най-масово продаваните въглища от плевенското “Топливо” – донбанските, пише още “Посоки”. По законите на пазара и на други места се очаква повишение, след като зимата си показа вече зъбите. Цената на брикетите за сега е същата, както и през лятото – 225 лв. за тон, ако ги взимате насипни и 250 лв., ако са пакетирани в чували от по 25 килограма.

Днес в Долна Митрополия организират семеен екопразник, хората празнуват 30-тата годишнина от обявяването на населеното място за град. Кулминацията на тържествата ще бъде на 17 октомври. Тогава ще има тържествена сесия на Общинския съвет.