Темите в Посредник на 6 ноември
Темите в Посредник на 6 ноември / netinfo
Възрастна жена падна в строителен ископ, стена от къщата й се срутила посред нощ, пише от челната си страница “Посредник”. Драмата е илюстрирана със снимка от мястото на инцидента, където все още стои покъщнината на бабата. От падането 84-годишната жена е получила фрактури на таз и ръка.

РУСО отива в луксозна бизнес сграда, пише под въпросителна изданието. Проверка на “Посредник” е показала, че учреждението води преговори за купуване на няколко етажа в модерен комплекс.

Плащаме на общински съветник да публикува актове на Общинския съвет, информира отново от първа страница “Посредник”. Седмичникът “Плевенски вести”, чиито издател е едноличен търговец “ПВ плюс – Иван Илиев” ще публикува актове на Общинския съвет и обяви на Община Плевен. Как се е стигнало до тази ситуация, разказват колегите от всекидневника.

Здравословната храна може да е вкусна, доказват ученици по повод седмицата за борба със затлъстяването. Показното ще направят младежите от Професионална гимназия по туризъм “Алеко Константинов”, вчера математиците от МГ-то раздаваха брошури за здравословната храна.

Прибирането на царевицата закъснява, няма складове, цените са ниски, алармират от Асоциацията на българските села от вътрешните страници на “Посредник”. Реколтата от повечето засети блокове с царевица в страната ще бъде прибрана в края на месеца, но кампанията ще продължи и през декември и януари. Жътвата на царевица през зимните месеци ще доведе до трудно освобождаване на площите за оран и ще увеличи разходите за засяване на пролетниците, пише вестникът.

И нещо любопитно от културната страница на “Посредник”: световната криза ще удари първо артистите, смята музикантът Искрен Пецов. Интервю с латинопартизанина четете на страница 6 във вестника.