Темите в Посредник на 15 октомври
Темите в Посредник на 15 октомври / netinfo
ДКЕВР отмени тримесечното отчитане на тока, рано или късно обаче то ще бъде въведено, пише с днешна дата “Посредник”. Мотивите за отмяната са недоволството на абонатите и негативните отзиви в медиите. Решението ще важи не само за ЧЕЗ, а за всички електроразпределителни дружества, които възнамеряваха да въведат тримесечното отчитане.

“Партнерс експо” е доказателство за успешното развите на Плевен, пише още на челната си страница “Посредник” по повод 11-тото автомобилно изложение, което отвори врати вчера. Автомобилният салон – есен 2008 отново постави рекорд по брой участващи автомобили и марки, а с тазгодишното си издание “Партньори на колела” се затвърди на челната си позиция в регионалните автомобилни изложения, пише още изданието.

Университетската болница е готова за зимата, разбираме още от страниците на вестника. До края на месеца ще приключат довършителните ремонти в лечебното заведение. Подменени са дограмите, сложена е топлоизолация, възстановени са радиаторите и инсталациите, от болницата се надяват, че няма да има проблеми и в работата на Топлофикация Плевен.

Проблемите в здравеопазването дискутират на Празника на българските лекари, разбираме от вътрешните страници на “Посредник”. Днес за 15 пореден път българските медици ще отбележат своя професионален празник, научна сесия по този повод ще се проведе във Военномедицинска академия. Ще бъдат обсъдени ходът на здравната реформа, както и проблемите на Националния рамков договор. В Плевен празникът ще бъде отбелязан в края на месеца, уточни д-р Венцислав Грозев, председател на Районната лекарска колегия.

Тема с политически привкус от вътрешните страници на вестника: “Ще изкарат Юруков и марсианец, само и само СДС да си направи харакири и да го смени”, коментира в интервю за “Посредник” кметът на Плевен Найден Зеленогорски по повод предстоящата национална конференция на СДС.