Темите в Посредник днес
Темите в Посредник днес / netinfo
В омагьосания кръг на “кучешкия” закон – под това заглавие е днес водещият материал на стр.1 във всекидневника “Посредник”. Сдружение “Защита на животните Плевен 2008” вчера организира акция за залавяне на бездомни кучета в централната градска част. За да бъдат хванати, ваксинирани и обезпаразитени, животните трябва да са упоени с лекарство, което се изстрелва в тялото им. Миналата седмица в района на автогарата са заловени и ваксинирани 24 животни. Очертава се, обаче, омагьосан кръг, от който дано се намери изход.

Потенциални клъстери кани Министерството на икономиката на форум в Плевен. Семинарите се организират в шест от големите градове в България, насочени са към потенциални клъстери, заинтересовани организации и институции, регионални организации и др. А какво точно означава клъстер може да прочетете в “Посредник”.

Плевенчани са най-критични към съдебната власт, това сочи проучване извършено в Плевен, Разград и Пазарджик. В изследването са участвали 1500 жители на трите града, които са отговорили на въпроси за отношението си към работата на съдебните институции в собствените им градове.

Помощното училище ще участва с два отбора в Националните летни игри в София 2008, организирани от Спешъл Олимпикс България. Единият отбор е в игрите по боче, а другият – по баскетбол. В момента в училището децата усилено се подготвят за състезанията.

Предстои оценка на вилата на “Нова Плама”, информира още “Посредник”. Това е последното имущество, което ще се продаде. Все още обаче не е готова оценката на вилата, за да бъде обявена тя на търг.

И за още едно дело – “Бета”, пише всекидневникът. То още не е постъпило в съда, след като беше върнато на прокуратурата от Апелативния съд във Велико Търново за повторно разглеждане. Подсъдими по делото са бившите изпълнителлни директори на оръжейния завод в Червен бряг Руслан Иванов и Людмил Георгиев, както и председателят на стопанска кооперация “Рик” в Казанлък Николай Кратунов.