Темите в Посредник
Темите в Посредник / netinfo
Пънове затлачват барата в Кайлъка, за това информира от първата си страница вестник “Посредник” днес. Сеч е извършена със сигурност, но не се знае санитарна ли е тя или бракониерска. Основната част от трупите са изнесени, но останали клони и пънове са нахвърляни в коритото на Тученишка река и пречат на пътя на водата. Колегите от вестника задават и въпроса какво би се случило, ако нивото на реката се повиши?

Дипломира се първият випуск медсестри и акушерки – бакалаври на факултет “Обществено здраве” в Медицински университет Плевен. 83 момичета получиха дипломите си на празника на висшето училище, който беше отбелязан вчера, а 11 преподаватели бяха отличени за заслуги към университета.

Има проблем с работниците на Нова Плама, които са получили парите си, но искат да получат и служебни бележки за удържан данък, съобщава още изданието. Администрацията на рафинерията отказва да издаде такъв документ, за това е сигнализирала бивша служителка на предприятието. Подробности може да прочетете от страница 2.

На страница 3 е поместено и интервю с проф. Константин Мутафчиев, председател на партия “Българска нова демокрация” в Плевен. Според него българите са обезверени и са нужни апостолски усилия за преодоляване на негативизма.

Няма намаление на пострадалите при катастрофи, това отчитат от КАТ Плевен във връзка с Европейския ден на пътната безопасност, който беше отбелязан вчера. От началото на тази година на територията на Плевенска област са станали 1 848 пътнотранспортни произшествия, от които 231 тежки, а 24-ма са загиналите.

44 души с увреждания от 15 населени места в Община Долна Митрополия ще получават помощ от “Социален асистент”. Това ще се реализира по проект на общината, вече са сключени и договори с 40 социални асистенти.