Телефон за кризисни ситуации работи в Плевенско
Телефон за кризисни ситуации работи в Плевенско / netinfo
Ситуацията в Община Плевен е нормална за зимни условия, не е допуснато спиране на обществения транспорт, няма затворени пътища от четвъртокласната мрежа на територията. Това стана ясно на заседание на Кризисния щаб за работа при зимни условия, свикано днес поради обилния снеговалеж, съобщиха от отдел Протокол на Общината. От фирмите, отговаряща за зимното почистване: “Инжстрой” ЕООД, “Шеле България” ЕООД, и “Чистота” ООД са докладвали, че след почистване на основните артерии в града техните служители и техника навлизат вече във второстепенните улици и спирки на обществения транспорт в града.

Сериозен проблем в работата на фирмите създават паркираните по уличните платна автомобили. В тази връзка Община Плевен призовава собствениците на превозни средства да освободят платната по следните първостепенни улици: “Д. Попов”, “Д. Константинов”, “Дойран”, “Сан Стефано”, “Г. Кочев”, “Гренадирска”, “Христо Ботев”, “Владимир Вазов”. Така ще се осигури достъп за цялостно почистване, по-добра проходимост за градския транспорт, както и ще се отстранят проблеми със сметоизвозването.

И трите фирми, ангажирани със зимното почистване, ще работят във вечерните и нощни часове предвид продължаващия обилен снеговалеж. По време на заседанието са обсъдени всички възлови точки на територията на Община Плевен, където има вероятност да се създадат кризисни ситуации и бдителността трябва да е повишена. От щаба се поддържа постоянна връзка с кметовете на малките населени места, които разполагат с всички телефони на диспечери, следящи и информиращи за ситуацията.

За извънредни ситуации гражданите могат да сигнализират и потърсят съдействие на телефона на дежурния при Кризисния щаб - 83 42 00.

Община Плевен отново напомня на собствениците или ползвателите на търговски, промишлени обекти, както и на жилищни сгради, че тяхно задължение е да почистват от падналия сняг и образувалия се лед прилежащите площи на съответните сгради. Неспазилите това изискване на Наредба № 2 на Общински съвет – Плевен, подлежат на санкции в размер от 50 до 500 лева.