pleven
pleven / dariknews.archive
Тази седмица в Плевен ще се проведе 11-та Международна писателска среща „Побратимени светове“ с организатор Дружеството на писателите.
Тържественото откриване на Международната писателска среща „Побратимени светове“ ще бъде на 30 май, вторник, от 17:30 часа в ХГ „Илия Бешков“.

В концертната програма, при откриването на събитието ще участват Общински хор „Гена Димитрова, Детски хор „Звъника“, Балетната школа към читалище „Съгласие – 1869“ и Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“.

На 31 май от 10:00 часа в Община Плевен организаторите ще дадат пресконференция като същия ден, в 11.30 часа, е организирано посещение на Панорама „Плевенска епопея“.
В последния ден на месец май в ХГ Колекция „Дарение Св. Русев“ в 16.00 часа ще бъде представена книгата на Ирина Сазонова от Русия „Предай на децата си“.

На 1 юни - четвъртък в 10:00 часа, участниците в срещата ще посетят Регионалния исторически музей – Плевен.
В ДФСГ „Интелект“ от 12:00 часа ще има литературно четене. В ХГ Колекция „Дарение Св. Русев“ от 16:00 часа започва представяне на плевенски автори в превод на други езици от гостуващите държави. Музикални изпълнения ще представят ученици от Националната гимназия по изкуствата в Плевен.

На 2 юни в Регионална библиотека „Хр. Смирненски“ от 11:00 часа ще се проведе дискусия на тема: „Православието и диалога му с другите религии в националните литератури“.

Закриването на Международната среща е в ХГ Колекция „Дарение Св. Русев“ на 2 юни от 16.00 часа при което ще се проведе литературно четене на плевенски автори и гости от чужбина, както и връчване на грамоти и дипломи за участие в МПС „Побратимени светове“.