Съветниците одобриха извънсъдебно споразумение за базата на общината в Кранево
Съветниците одобриха извънсъдебно споразумение за базата на общината в Кранево / dariknews.archive

На редовната си сесия на 30 юли 2015 г., съветниците в местния парламент дадоха съгласието си за сключване на извънсъдебно споразумение за признаване и заплащане стойността на извършени подобрения в общинския дял на почивната база в Кранево и прекратяване на съсобствеността за имота с „Екогруп" ЕООД. Предстои общинската част да бъде продадена на съсобственика за 1 199 855 лв. без ДДС.

Въпросът с бъдещето на базата в Кранево беше разискван вече на няколко минали заседания на Общинския съвет като този път предложенията на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков по казуса бяха две.

Първото предложение беше за даване на съгласието за извънсъдебно споразумение относно стойността на направените подобрения по имота, а второто - за прекратяване на съсобственост между Община Плевен и "Екогруп" ЕООД, чрез продажба на общинския дял от хотела в Кранево.

Имотът на община Плевен в Кранево е част от хотел, намиращ се в центъра на селото. Общинският дял е около 60 %, и включва поземлен имот с площ 4 930 кв.м, заедно с построените в него 4 масивни сгради. 3 от тях са едноетажни, а основната сграда в комплекса е на 4 етажа. Част от хотелската база са и 3 едноетажни помощни сгради.

Хотелската база в Кранево е въведена в експлоатация през януари 1989 година. Имотът се намира в самия център на курорта, на улицата с изградена инфраструктура, която води към плажната ивица.

Данъчната оценка на общински дял от хотела е 424 508 лв.