Съдът оправда петима, обвинени за брутално двойно убийство
Съдът оправда петима, обвинени за брутално двойно убийство / archiv.DarikNews

С присъда от 17 септември 2013 г., състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимите М.А., Р.Ш., Р.М, М.М и Ю.Р. за невинни, по обвинение, че на 14 юли 2010 г., в село Стежерово, област Плевен, за времето от 00:00 до 03:00 часа, четирима от обвиняемите - М.М., Ю.Р., М.А. и Р.Ш., заедно с Р.М., който им помагал, по време на извършван от тях грабеж от домовете на две възрастни жени в село Стежерово, причинили смъртта им. Това съобщиха от Плевенския Окръжен съд.

При извършване на деянието от едната от жертвите били отнети 120 лева, а от другата 110лв. И двете жени били открити в домовете си мъртви - завързани и с лепенки на устата.

Съдът е отхвърлил като неоснователни и недоказани предявените граждански искове от близките на жертвите от по 20 000 лева за всяка от ищците предявени против подсъдимите - всичките от плевенското село Мечка.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

На 14 юли към 17:00 часа, комшия открил телата на самотно живеещите Радка и Милка, които обитавали две съседни къщи в края на село Стежерово по пътя за село Петокладенци.

И двете жени - на 82 и 84 години бяха намерени в домовете си със завързани ръце и крака и с превръзки на устата.