Събират средства за ремонт на Галерия Дарение на Светлин Русев”
Събират средства за ремонт на Галерия Дарение на Светлин Русев” / netinfo

Кампания за набиране на средства за ремонт на Галерия „Дарение на Светлин Русев” в Плевен са инициирали народните представители от Коалиция за България Дончо Цончев и Румен Петков. Това съобщиха от пресцентъра на БСП в Плевен.

Сградата стои затворена почти година заради липса на средства за неотложни ремонтни дейности. Дончо Цончев е отправил покана към депутатите, избрани от плевенчани, да дарят по 500 лв. за галерията. Според него Колекцията „Дарение на Светлин Русев” е гордост за България, затова всеки, който цени изкуството, трябва да подкрепи идеята. Уредничката на галерията - Мария Мескин смята, че от десетилетия в сградата се инвестира на парче.

Народните представители Румен Петков и Васил Антонов вече са подкрепили идеята на своя колега Дончо Цончев и са дарили средства за галерията. В инициативата ще се включат и общинските съветници от БСП. Те ще настояват в бюджета на Община Плевен да бъдат предвидени средства за по-мащабна реконструкция на сградата. Инициативата за събирането на средства цели да се извършат най-неотложните ремонтни работи, за да може Галерия „Дарение на Светлин Русев” да посрещне първите си посетители в най-скоро време.