Спортното училище в Плевен посреща гости от 6 държави
Спортното училище в Плевен посреща гости от 6 държави / dariknews.archive

От 22 до 28 март Спортно училище „Георги Бенковски" - Плевен ще бъде домакин на втора работна среща по проект „Млади граждани на Европа - нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването" по програма Еразъм +. За срещата в Плевен пристигат гости от 6 държави, съобщи пред медиите директорът на училището Петър Георгиев.

В Плевен се очакват общо 36 учители и ученици от Полша, Финландия, Турция, Италия, Румъния и Хърватска. Проектът е с продължителност две години и в него участват общо около 700 ученици и 120 преподаватели. На финала му ще бъдат представени два готови продукта - „Нашият речник" и „Гид в бъдещето". Целта е да се обогатят комуникативните умения на учениците и да им се покаже колко важно е да знаят английски език, както и да се запознаят с част от възможностите, които другите държави им предлагат.

Официалното посрещане на гостите в Плевен ще бъде в зала „Плевен" на Областна администрация на 23 март от 10:30 часа. Поканени са и министърът на спорта Красен Кралев, както и неговият заместник Калин Каменов. Срещата ще бъде под надслов „Европейските измерения в спорта" и е втората поред по проекта след проведена такава в Полша. От Спортното училище са подготвили за гостите си и редица изненади - игри, турнири, уроци по български език и др.

Съпътстващата програма предвижда запознаване с историческите забележителности на Плевен и посещения на Велико Търново, Арбанаси и Троянския манастир.