Специална комисия ще определи победителите в конкурса Моите мечти
Специална комисия ще определи победителите в конкурса Моите мечти / netinfo

Петчленна комисия от изтъкнати български композитори и специалисти в областта на забавния жанр ще решават кои ще са победителите в първия национален конкурс за забавна българска песен “Моите мечти”, посветен на именития български изпълнител и творец Емил Димитров.

На 26 август изтича срокът за подаване на документи за участие в конкурса, който се организира от Община Плевен под патронажа на кмета Найден Зеленогорски. Участниците ще се състезават в две категории – за нова българска забавна песен и за изпълнител. Конкурсът ще се проведе в две поредни вечери – на 17 и 18 септември, на сцената на ДТ „Иван Радоев” в Плевен.

Победителят в категорията нова българска забавна песен ще получи 1 000 лв., класиралият се на второ място – 750 лв., за трето място наградата е 500 лв. В конкурса за изпълнители първа награда е 500 лв., втора - 400, а трета - 300 лв. Община Плевен ще връчи и специална награда на името на Емил Димитров за песен, изпълнител и дует. Публиката също ще може да избере своя фаворит.

В рамките на конкурса “Моите мечти” се предвижда на родната къща на Емил Димитров в Плевен да бъде поставен негов барелеф, изработен от Убавка и Константин Тончеви.