dimitrow
dimitrow / dariknews.bg
На среща с представители на медиите, управителят на "Димитров" ООД, Магдален Димитров представи някои от новостите във фирмата, която тази година за втори път стана носител на престижната награда "Бизнесмен на годината".

Той припомни времето, когато през 1991 г. във фирмата са работили 6 души, а сега броят на служителите и работниците надвишава 1500. 

"Социалната политика, социалните ни отговорности и грижата за нашия персонал са водещи приоритети за нас", заяви Магдален Димитров.

Той информира, че работешите в производството на мъжки сака и панталони ще получават със 100 лева повече от 1 януари 2018 г. Така нетната заплата в Димитров ООД ще стане 930 лева. Димитров каза още, че в момента има необходимост от отварянето на 100 нови работни места.

dimitrow
dariknews.bg

Повече от 24 милиона лева е инвестирала фирмата за 2016 и 2017-та година като около 18 млн. са свързани с новата й социална политика.
Част от социалната политика на "Димитров-ООД" е изграждането на производствено-административен комплекс "Десизо Мони". Проектът на сградата отговаря на съвременните екологични стандарти така, че работният процес да се осъществява във високоестетизирана среда, за което фирма "Димитров" се е погрижила не само с внедряването на най-модерните технологични постижения в бизнеса, но и със създаването на парково пространство за почивка на работещите.

В проекта е включена и уникална административна сграда без аналог в България - със стъклена фасада, отворени работни помещения, вградени зелени и цветни пространства. "Сградата е "еко" и с климатизация от най-висок клас и в сградата, която всъщност няма прозорци, се диша чист планински въздух", каза Магдален Димитров. 

Повишаването на жизнения стандарт на служителите е определящо във фирмената политика.
Във връзка с това се изгражда и социален център с най-модерен и иновативен облик - фитнес и клуб-ресторант, който е спечелил конкурса "Търговски обект на годината", фитнес с изглед към парк и басейн към клуба, които да осигурят среда за релакс, която пък ще стимулира мисленето по отношение на нови проекти.

Бъдещите проекти на "Димитров"-ООД включват създаването на детска градина и частно училище от най-висок образователен клас.

Фирмата произвежда мъжки облекла за най-големите световни марки, а производственият й капацитет е разгърнат в три сгради, които оформят произвосдтвен комплекс с площ от 40 000 кв. м. Месечният капацитет е 51 000 мъжки сака и 38 000 мъжки панталона. от 2000-та година фирмата развива иновативни програми, които я издигат като най-модерното предприятие за мъжка мода в България и Югоизточна Европа.

Относно отварянето на нови търговски обекти на Димитров ООД в Плевен, Магдален Димитров каза, че ще бъде разширена търговската част в зоната на фирмата, като целта ще е да привлича и хора, които да пътуват към Плевен.