Школата по Зумба в Плевен отбеляза две години
Школата по Зумба в Плевен отбеляза две години / zumba.pl

Школата по зумба, ръководена от известния плевенски танцьор Драгомир Балински навърши две години. Празникът бе отбелязан с шумно парти в плевенски клуб, където за рожденния ден бе разрязана голяма торта със запазения знак на популярния фитнес танц. Заразени от настроението на Зумба, момичетата от персонала на заведението повтаряха движенията, показвани от професионалния инструктор Драгомир Балински.

Мнозина го помнят като талантливото момче от нашия град, бивш състезател по спортни танци международен клас и трикратен шампион на България със своята партньорка Лора Краева. Драго е дипломиран треньор по спортни танци от Национална спортна академия "Васил Левски". Когато открих Зумба разбрах, че това е идеалното продължение на танцовата ми кариера, споделя Драгомир Балински. Щастлив съм, защото аз предавам своята енергия на хората, а те ми я връщат два пъти по-силно, допълва той.

Според Драго, Зумба отдавна не е само фитнес танц. От спонтанното и малко случайното й създаване през 90-те години на миналия век от колумбийския танцьор и хореограф Аблерто „Бето" днес Зумба е Lifestyle. Но основно тя е идеален начин да се разтовариш емоционално и натовариш физически зрез съчетаните в нея танци, аеробика и фитнес. Най-често в Зумба са включени движения от самба, меренге, салса, бачата, бели денс, хип-хоп, елементи от български и гръцки танци, дори и някои бойни изкуства.

Преди две години обучение в школата са започнали едва четирима, докато днес те са вече 50 - 60.