Само един отказ за предоставяне на информация за издали от РИОСВ Плевен
Само един отказ за предоставяне на информация за издали от РИОСВ Плевен / netinfo
12 заявления за достъп до информация са постъпили от началото на годината до момента в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен. Две от заявленията са от неправителствени организации, а останалите – от фирми и граждани.

Сред най-често търсената информация са решения за преценка необходимостта от оценка на въздействието върху околната среда и информация за фирми на територията на Плевенска и Ловешка област, които извършват дейност по транспортиране или оползотворяване на отпадъци. Постъпили са две заявления от фирми, които преди да започнат изграждането на даден обект са се поинтересували дали има информация за трайно замърсяване на определения терен.

От началото на годината е издадено едно решение за отказ за предоставяне на информация. В заявлението е поискана информация, която засяга интересите на трето лице, което в законоустановения срок е изразило в РИОСВ Плевен своето писмено несъгласие за предоставяне на исканата информация. Отказът за предоставяне на информация не е обжалван от заявителя.