/ obshtina levski
Празникът на ОУ „Максим Горки” на 30 март беше истинско тържество на постиженията и таланта на възпитаниците на най-младото училище в град Левски. С експозиция на ученически творби от клубната дейност по проект „Твоят час” и учебните часове по изобразително изкуство в НЧ „Георги Парцалев-1901”, училището посрещна многобройните гости за празника.

Сред тях бяха представителите на РУО – Плевен, Светослава Илиева – ст. експерт по чуждоезиково обучение и Катя Трифунова - ст. експерт по природни науки, кметът на община Левски Любка Александрова и общинското ръководство.

mgorki
obshtina levski

С празнично слово директорът Даниела Георгиева поздрави всички допринесли за развитието и успехите на училището: „Празникът е повод за удовлетворение за постигнатото и доказателство за усилията, търпението и любовта, които много учители са вложили в израстването на възпитаниците на ОУ „Максим Горки”. Този празник ни обединява, кара ни да осъзнаем, че трябва да сме заедно- ученици, учители, родители и съмишленици в една общност, защото само така сегашните и бъдещи успехи на децата са гаратирани”.

mgorki
obshtina levski

Вратовръзки с емблемата на училището - празничен знак и грамоти връчи  директорът на 15 ученици  отличили се през учебната година в различни области. Конкурсът на училището за „Паралелка на годината”спечели V II „б” клас с класен ръководител Славка Ленкова.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави колектива на училището за дръзновението и всеотдайността, поздрави всяко едно от отличените деца и отличената паралелка, с радост, гордост и пожелание да продължават напред все така, защото град Левски и България имат нужда от грамотни, просветени и мислещи българи.

mgorki
obshtina levski

Поздравителен адрес получи училището от името на началника на РУО-Плевен Албена Тотева.

По традиция ОУ „Максим Горки” в Левски отбеляза своя патронен празник с благотворителен спектакъл. Малките актьори на училището, вокална група „Усмивка” и вокална група „Лира” зарадваха  всички с новият си музикален спектакъл „Котаракът без чизми”. 

С празнична торта, цветя и благопожелания отпразнува рождения си ден ОУ „Максим Горки” в град Левски. С 885 лв./благотворително/, жителите на Левски подкрепиха бъдещи дейности и проекти на училището.

mgorki
obshtina levski