Ръководството на ЧЕЗ се срещна с местните власти от Ловешкия регион

/ ЧЕЗ
Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни представители от област Ловеч.

Домакин на събитието беше областният управител Ваня Събчева. По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2018 г., плановете и приоритетите на компанията за 2019 г.

ЧЕЗ
 

През 2018 г. компанията инвестира близо 2 млн. лв. в подобряване на електрозахранването в областта. Дружеството изгради нов трафопост в село Голяма Желязна, община Троян за 180 000 лв. В реконструкции на мрежи ниско напрежение в м. Стърна река, Априлци, с. Дойренци, общ. Ловеч и в Луковит ЧЕЗ Разпределение вложи 409 000 лв.
 
През 2019 г. ЧЕЗ Разпределение планира да инвестира  2,2 млн. лв. за подобряване на сигурността на електрозахранването в област Ловеч. Сред по-значимите обекти са изграждане на нови трафопостове в с. Гумощник и в Троян, подмяна на кабели в Ловеч и Луковит, реконструкция на мрежа ниско напрежение в Априлци, с. Бежаново, с. Румянцево и с. Дъбен.

ЧЕЗ инвестира в подобряване на електрозахранването в област Плевен

Компанията стартира и подготовка на мрежата за инсталиране на дистанционно обслужвани електромери в Ловеч, които ще бъдат монтирани през 2020 г. Тези електромери ще осигуряват поглед в реално време върху мрежата и по-стриктният контрол ще помага за по-бърза реакция при нужда.  
 
Посещението на ръководството на ЧЕЗ в Ловеч е в продължение на поредица от срещи с представители на общините в Западна България.