Роми събирали радиоактивния отпадък в чували-опитали да го предадат за скрап
Роми събирали радиоактивния отпадък в чували-опитали да го предадат за скрап / dariknews

Роми събирали радиоактивния отпадък в чувалиопитали да го предадат за скрап
netinfo

Къде отиват българските плодове и защо ние сме принудени да ядем
напуканите череши и калните ягоди

Най-дългогодишният читател в библиотеката на "Съгласие" за нуждата
и ползата от книгите, за пътешествията, кариерата и семейството

Кой се реши да подслони членовете на секционните комисии в
нощта след евроизборите

Всички сме малко или много клоуни, твърди в голямо интервю Васил
Найденов, намирайки общото между артисти и депутати

В новата рубрика на "Посредник": "Красотата около нас" - розовият храст
пред детска ясла "Асен Халачев"

Как успя да избяга от стоп-патроните на полицията крадец, нападнал жена в
центъра посред нощ

Роми събирали радиоактивния отпадък в чувалиопитали да го предадат за скрап
netinfo

283 000 бюлетини доставени за област Плевен за евровота на 25 май. Сградата на областната управа ще приютява в изборната нощ членовете на секционните избирателни комисии. Подробности за организацията на изборния ден - на страниците на „Посоки".

Национален музей „Земята и хората" дари на Исторически музей - Плевен два ценни минерални образеца за попълване колекцията на отдел „Природа" в частта й за минералното разнообразие на страната.

Днес са вторите матури, които ще държат зрелостници и седмокласници. За абитуриентите вторият държавен зрелостен изпит ще започне в 8 ч. От заявилите желание 2388 зрелостници, са допуснати 2295.

С празнично шествие ще бъде дадено началото в Плевен на тържествения ритуал по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Определени са три сборни пункта, от които в 10.00 часа представителните групи от учениците и учителите ще заемат местата си.

Половинвековен юбилей отбеляза ЦДГ „Щастливо детство». Децата влязоха в ролите на обичани приказни герои от пет популярни детски приказки

Белене посреща 24 май с основно ремонтирана сграда на местното читалище „Христо Ботев-1892"

Социалният патронаж в Червен бряг с още един нов автомобил

Архивите разказват: Един благороден жест на дарителя Димитър Константинов е забравен

Роми събирали радиоактивния отпадък в чувалиопитали да го предадат за скрап
netinfo

Радий 226 бе открит в отпадъчни шлаки на сметището край плевенското село Брестовец. Радиационният фон е в норма и няма опасност за населението, съобщава във водещото си заглавие регионалният вестник „Зетра".

Въвежда се временна организация на движението в Ловеч до 7 юни.

Пожар горя във вторник в къща в старинния квартал „Вароша" в Ловеч.

Готова е първата площадка за разходка на домашни кучета в Плевен.

Извънредната сесия на плевенския общински съвет е насрочена за петък от 17.30 ч.

Нови павилиони - в лилав цвят, ще бъдат поставени в центъра на Ловеч.Те ще бъдат с основен шестоъгълен модул със застроена площ от 4 кв. метра.

Втора степен на готовност за общините по поречието на река Дунав обяви областният управител на Плевен Илиян Йончев. Дежурни групи ще извършват денонощно наблюдение на застрашените участъци на предпазните диги и по реките Искър, Вит и Осъм.

Роботизирана операция с новата система на медицинския университет в Плевен за първи път бе демонстрирана на живо.

В Ловешка област 1424 земеделски производители са подали заявления за подпомагане от европейските програми и националните доплащания

 

 

Роми събирали радиоактивния отпадък в чувалиопитали да го предадат за скрап
netinfo

Георги Първанов: Има трети път и това е АБВ, е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". За примерите, които Румен Петков даде за сплашване на кметове в района, четете още на първата страница на вестника.

Миркобус докарал радиоактивната шлака на сметището край Брестовец, съобщава вестникът на конфликтната си страница. Роми събирали в чували опасния отпадък, опитали да го предадат за скрап.

„Борбата с нерегламентираните превозвачи е кауза пердута", и „Пръсканията на културите създават проблеми на пчеларите", са част от заглавията на страницата за бизнес.

За Морган Мърфи - американката, влюбена в природата и историята на България, и за фирмите фантоми, които мамят хората за работа в чужбина, ни информира ежедневникът от стр. 6.

Как ХГ „Илия Бешков" отбелязва 100 години от рождението на Дило Дилов, можете да прочетете на Артстраницата.

„АБВ има програмата и експертния потенциал да отстоява националните ценности в Европа", заявава в интервю пред седмичника кандидатката за евродепутат от АБВ Нина Найденова. Тя говори пред изданието за мотивите си да се включи в политиката, за важността да се гласува в неделя и за „изтичането" на цвета на нацията.

Стр. 15 както винаги представя спортния живот в Плевен и региона, като акцентът този път е върху загубата на футболния „Спартак" от „Бдин" (Видин).

„Суетна плевенчанка стига до развод с манията си за бързо отслабване", е любопитното заглавие на последната стр. 16.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.