Ремонтираха основно ул. “Ген. Владимир Вазов” за по-малко от месец
Ремонтираха основно ул. “Ген. Владимир Вазов” за по-малко от месец / снимки: Люба Нинова
Ремонтираха основно ул. “Ген. Владимир Вазов” за по-малко от месец
44684
Ремонтираха основно ул. “Ген. Владимир Вазов” за по-малко от месец
  • Ремонтираха основно ул. “Ген. Владимир Вазов” за по-малко от месец

За 33 календарни дни е приключил основният ремонт на ул. "Ген. Владимир Вазов" в Плевен. Какво и как е извършено днес дойде на място да провери кметът на Община Плевен Найден Зеленогорски. Ремонт на улицата, която е до Пета механизирана бригада, не е правен повече от 30 години. Улицата е елемент от второстепенната улична мрежа, а обектът е включен в инвестиционната програма на Община Плевен за 2011 год. с финансиране от дългосрочен общински заем.

Строителството е на стойност 195 хил. лв., ремонтираният участък е с дължина 468 метра и променлива ширина на пътното платно и тротоарите. "Това беше една от най-съществените основно ремонтирани улици до момента, защото беше много проблематична", допълни кметът Найден Зеленогорски. На обекта са изпълнени фрезоване на съществуващата настилка, положена е нова асфалтова настилка от неплътен и плътен асфалтобетон, тротоар с бетонови плочи и нови бордюри, направено е отводняване с улични оттоци и подпорна стена. Вече има и улично осветление в съответствие с европейските норми.

Ремонтираха основно ул. Ген. Владимир Вазов за по-малко от месец
netinfo

"Това е и още един пример и още един отговор на въпроса защо беше необходим този инвестиционен кредит. Защото, за съжаление, в тази финансово-икономическа криза, в която се намира държавата, очевидно е, че общините трудно могат да заделят средства по собствения си бюджет, за да реализират такива инвестиционни инициативи", каза още плевенският градоначалник. Чуйте го в звуковия файл.