Районният съд подготвя правила за работа с медиите
Районният съд подготвя правила за работа с медиите / Люба Нинова

Скандалът между съдиите от Районен съд Плевен Димитър Кирилов и Красимир Димитров не допринася за добрия ни имидж, но и не означава, че тук се работи в отровна атмосфера. Така пресаташето на Районното съдилище в Плевен, съдия Светослава Цонева, коментира действията на двамата си колеги, заснети в материала на Нова телевизия "Съдебни игри". Според нея това, което беше излъчено, не е достатъчно, за да се направи извод, че в институцията, която представлява, има само конфликти.

Тя съобщи още, че председателят на Районния съд - съдия Даниела Дилова, е извършила вътрешна документална проверка по случая, разговаряла е с двамата съдии, замесени в конфликта. Взети са мерки да не се случват такива скандали повече, но това е на местно ниво, тепърва предстои по случая да се произнесе ВСС, каза съдия Цонева. Относно това кой е повикал екип на телевизията, тя заяви, че не е била уведомена за присъствието на репортер от Нова телевизия в съда и не е знаела за заснемането на материала.

Придобилият вече известност случай е причината да бъдат създадени правила за работа на съда с медиите. Те са изработени от председателката на Районния съд и ще бъдат обсъдени днес на заседание, в което ще участват всички съдии от институцията.