Първите два участъка от пътя Плевен – Никопол са готови за експлоатация
Първите два участъка от пътя Плевен – Никопол са готови за експлоатация / netinfo

Комисия, назначена от изпълнителния директор на Национална агенция "Пътна инфраструктура", е издала констативен акт 15 за строителството на първи и втори участък на пътя Плевен - Никопол, съобщават от пресцентъра на Областно пътно управление Плевен. Комисията е установила състоянието и готовността за въвеждането на отсечките в експлоатация. По изпълнение на строителството специалистите са констатирали, че строежът е изпълнен съгласно одобрените инвестиционни проекти и допълнително издадените указания на възложителя и проектанта.

Общата дължина на проекта е 42,575 км. Трасето започва от пътен възел Гривица и завършва в град Никопол. Проектът се състои от три подучастъка: първият е от пътен възел Гривица - до село Мечка, където се проведе рехабилитация на съществуващия път; вторият е от село Мечка до село Дебово, където е извършена рехабилитация на съществуващия път и частична реконструкция на кръстовището за град Белене.

В последната 16-километрова отсечка от пътя Плевен - Никопол, от село Дебово до Никопол, се прави рехабилитация на съществуващия път и ново строителство. Очаква се там дейностите да завършат окончателно в края на месец септември тази година. Ремонтът на пътя Плевен - Никопол се изпълнява по Програма ФАР - Трансгранично сътрудничество с Румъния - Финансов Меморандум 2004.