Проверяват консервните предприятия и дейностите, свързани с пренасяне на товари
Проверяват консервните предприятия и дейностите, свързани с пренасяне на товари / netinfo

Национална кампания по спазване изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в предприятията за преработка и консервиране на плодове и зеленчуци стартира на 3 септември. Това съобщи директорът на Областна инспекция по труда- Плевен Драгомир Ванков. Обект на проверките ще бъдат всички-около 7 предприятия, занимаващи се с тези дейности в Областта.

Проверките ще бъдат обстойни и няма да се допускат никакви компромиси по отношения на изискванията и спазване на Кодекса на труда, категоричен беше Драгомир Ванков. Резултатите ще бъдат отчетени в края на месец септември.

Предстои и друга национална кампания, която стартира на 17 септември във връзка с инициативата на Международната организация по труда „Ръчно пренасяне на товари в икономическите дейности транспорт и хуманно здравеопазване и социални дейности”. Проверявани ще бъдат и някои дейности свързани със селското стопанство и шивашката индустрия.

Непосредствено преди стартирането на тази кампания в Плевен ще бъде проведен курс за обучение на проверяващите инспектори от Ловеч, Габрово, Русе, Велико Търново, Враца и Плевен, обяви директорът на инспекцията. Обучението ще се проведе в Медицински Университет Плевен.

Резултатите от втората национална кампания се очаква да бъдат оповестени в края на ноември.