/ Община Плевен
Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване с нужното количество вода на Каскадата да не се ползва питейна такава, а алтернативен източник.

Недостигът, който усещаме в последните години, налага да направим по-обстойни проучвания какво можем да използваме от наличните ресурси, които са в района.

Преди зимния сезон: Подготвят водните съоръжения в центъра на Плевен

Това каза инж. Валя Костова, директор на Дирекция „Строителство, техническа инфраструктура и екология“, съобщиха от Общината.

"Обследва се възможността да се използват количествата от водоизточник, който е в двора на Регионалния исторически музей. Когато постъпващата в Плевен вода е достатъчно, този източник не се ползва и дори частично прелива.

Проучваме как да „уловим“ тази вода и да я насочим към Каскадата, защото мястото е близко. Стараем се в рамките на месец да имаме точни резултати и да направим точни изчисления как можем гравитачно да използваме цялото водно количество и се надяваме, че още този сезон ще можем да го използваме", каза още инж. Костова.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня