Промяна в разписанието на железниците
Промяна в разписанието на железниците / netinfo

Пътническият влак Мездра – Плевен вече ще се движи по направление Враца - Плевен, съобщиха от БДЖ. Влакът ще тръгва от Враца в 6,45 ч, минава през Руска Бяла, Моравица и ще пристига в Мездра в 7,01, като след това продължава до гара Плевен съгласно сегашния си график.

По технологични причини се въвеждат минимални корекции в разписанието на пътническия влак Мездра - Видин, който съгласно сегашния си график заминава от Мездра в 5,41 ч и пристига във Видин в 9,30 ч. По новия си график този влак ще се движи с четири минути по-рано в участъка Мездра - Враца, като от началната си гара ще заминава в 5,37 ч вместо в 5,41 ч. Разписанието на влака в участъка Враца - Видин ще остане непроменено. П

оради икономическа неефективност на някои линии се съкращава маршрутът на два пътнически влака. Досега те са се движили по направление Мездра - Горна Оряховица, а съгласно новия си маршрут ще се движат само по направление Червен бряг - Горна Оряховица и обратно, като ще се запази сегашното им разписание.

Поради слаб пътникопоток са отменени 6 влака: пътнически влак, които пътува от Левски - Свищов и обратно, Левски - Троян и обратно, Враца - Мездра и обратно, и влакът от Мездра до Враца.