/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама непълнолетни, ограбили възрастна жена в дома й.

Обвинението срещу младежите е за това, че на 03.02.2019 г. в с. Вълчитрън, област Плевен, като непълнолетни, но могли да разбират свойството и значението на деянието си и да ръководят постъпките си, в съучастие, отнели чужди движими вещи - дамско кожено портмоне и парична сума в размер на 325 лв., имущество на обща стойност 327 лв., от владението на възрастна жена от същото село, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребили затова  сила.

На 03.02.2019 г. обвиняемите били с приятели в центъра на селото. След като се отделели от компанията, двамата решили да ограбят възрастна жена, за която знаели, че живее сама. Около 22.30 ч. те се промъкнали в двора на имота и влезли в къщата й през незаключено остъкление на антрето. След като влезли в спалнята, извикали на възрастната жена „Дай парите“, като повдигнали матрака на леглото и възглавницата й и започнали да тършуват.

След като не успели да намерят се приближили до лежащата жена и започнали да я претърсват за пари, докато не напипали в един от джобовете портмонето й. Със сила разкопчали дрехите й и издърпали портмонето, след което напуснали къщата.

Двамата обвиняеми имат предишни осъждания за престъпления от общ характер. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.