Превозвачи не зачитат преференциите за военно инвалиди
Превозвачи не зачитат преференциите за военно инвалиди / netinfo

Частни транспортни фирми в Ловешки регион не признават картите за безплатно пътуване на ветераните от войните, заявиха се пред министъра на транспорта Петър Мутафчиев от местната организация на ветераните от войните.

Според тях, около 30 хиляди са ветераните в страната, едва 1/3 имат физическата възможност да пътуват и не би трябвало да се лишават от тази преференция, която им дава държавата. Ловешките ветерани са обидени от някои шофьори, които заявявали, че не са пращали никого на война и че ветераните трябва да си плащат като другите пътници.

Правото, което имат по закон ветераните от войните трябва да се спазват от всички превозвачи, каза министър Мутафчиев. Ако има случаи, при които превозвачите откажат да признаят безплатните карти за транспорт трябва да се сигнализира в министерството. Тогава ще могат нарушителите да се санкционират. Според транспортния министър държавата би могла да помисли по проблема картите на ветераните да важат не само за областта на местоживеене на ветераните, но и за цялата страна.