Прегледа на Посредник на 4 февруари
Прегледа на Посредник на 4 февруари / netinfo
Фермери блокират трафика по северната ни граница, 200 тръгват от Плевенско, съобщава от челата си страница Посредник с днешна дата. Спирането на трафика и на север тотално ще “блокира” тираджиите, прогнозира изданието. Цялата четвърта страница от вестника е посветена на темата с блокадите. От последната си страница Посредник пита плевенчани в анкета “Има ли пилот в БГ самолета?

Има и трети обвинен за пожара във влака, съобщава още вестника. Обвинявем е зам.-директорът на Предприятие «Пътнически превози» София по експлоатация на «Спални и специални вагони». Според прокуратурата той е издал заповед, с която наредил страничните врати на вагона да са заключени, с изключение на тази, през която става приемането на пътниците и по този начин причинил смърт по непредпазливост на 9 души.

Баща преби зверски двегодишната си дъщеря, разкрива в ужасяващи подробности Посредник. Драмата се разиграла в дома на 27-годишния Васко и Анелия, с която живеел на съпружески начала в село Дисевица. Пияният мъж, който често посягал на Анелия, този път обаче пребил и дъщеричката им Филипка, която лежи в болницата с големи травми, разказва в интервю майката. Жената иска затвор за побойника, той обаче е потънал вдън земя, пише още вестника.

И една любопитна здравна тема е поместена на страниците на Посредник. Приватизират бивша детска консултация, лекари и здравни администратори не знаят, твърдят колегите от вестника. Решението за приватизация е взето на последната общинска сесия, работещите там разбрали съвсем случайно по радиоточката.

Съдебната ни система е като “Москвич” – остаряло соцвозило, коментира пред “Посредник” председателят на ВМРО в Плевен Иван Кюлджийски по повод поредното отложено дело за убийството на неговия съпартиец Милен Атанасов. Според него положението в полицията е идентично, защото работещите в нея подхождат навсякъде милиционерски.