Прегледа на Посредник на 4 април
Прегледа на Посредник на 4 април / netinfo
Новостите в строителния бранш представя „Партнерс експо” от 15 април, съобщава от първа страница вестник Посредник. От 15 до 19 април Плевен отново ще е домакин на специализираното строително изложение. Към момента заявки за участие в „Партнерс експо – строителство, обзавеждане, технологии, лека промишленост” са подадени от водещи фирми в различни направления на строителния бранш.

Възстановяват движението на някои влакове в региона, пише още от първа страница Посредник. Това са пет пътнически влака, три от които се движеха със съкратен маршрут, а два бяха изцяло отменени в периода 4 март до 4 април. Промяната е съобразена с желанието на местни жители, които предпочитат да ползват услугите на железопътния транспорт и са настоявали за възстановяване на определени маршрути.

Друга интересна тема в Посредник е стачката в ЧЕЗ, която според колегите започва следващата седмица. Напрежението в ЧЕЗ продължава вече два месеца, след като и вчера синдикатите и ръководството не се споразумяха за увеличаване на работните заплати.От началото на следващата седмица служителите в компанията ще започнат ефективни стачни действия.

Разочарован съм, повече нищо няма да правя в България, отсича в интервю за Посредник проф. Константин Шопов, човекът, който е открил повечето музикални школа у нас и сам шеговито се приема за откривател на нотите. На какво се дължи разочарованието на професора, инициатор на конференцията по въпросите на орнаментиката в българската народна музика, разкрива днешното издание на вестника.

Поне 3 % от земеделската ни продукция да е екологична към 2013 година е задачата на стопаните. Биоземеделието е приоритет за България, съобщава вестникът от вътрешните страници. Парите за селските райони тръгват през юни, тогава ще стартират първите девет мерки по програмата за развитието на селските райони. Над 18 милиона евро трябва да бъдат усвоени до 15 октомври за преструктуриране на 2400 хектара винени сортове лозя, съобщават от Държавен фонд „Земеделие”. До момента са заявени 48 на сто от тези пари.