Прегледа на Посредник и BG Север
Прегледа на Посредник и BG Север / netinfo
Заглавие от челната страница на Посредник, посветено на утрешния женски презник: Жената – по-силният пол. За жените, за силата и слабостта, за смеха, разказва Олга Божинова- председател на клуб „Здраве и дълголетие”, която съветва всички плевенчанки: „Хора, бъдете оптимисти, смейте се, пейте, обичайте себе си и другите, не злобейте, не мразете, прощавайте и непростимото, ако искате да сте здрави, щастливи и дълголетници”.

В неделя е Сирни заговезни, припомня Посредник отново от първата си страница. С целуване на ръка всеки се обръща към другите с „Прости”. Отговорът е „Просто да ти е”. След като си простим греховете, на следващия ден започват Великите пости.

До великите пости има няколко дни, „Заимов айдъл” вече стартира. Дългооакваното от всички ученици в СОУ „Стоян Заимов” събитие започна в четвъртък. На 6 март се проведе предварителният кастинг, на който се явиха 49 ученика. От тях бяха излъчени 16 финалисти, които ще се борят за приза „Заимов айдъл”. За победителите освен славата са осигурени и чудесни награди.

От вътрешните страници на Посредник – пътеводител ще предпазва роми от полови болести. Това е брошура под надслов „Пътеводител на младите роми”, която ще разяснява на мургавите младежи как да се предпазват от венерически несгоди.

Днес се гледа делото срещу подкупен зъболекар, тъщата му го предала без да разбере. Четат присъдата по делото „Бета” , информира още вестникът.

България дълго време ще помни влака убиец. Девет души изгоряха като факли, търсят се виновните за трагедията, е водещото заглавие в новия брой на "BG Север". За ужаса, разпознаването, обвиненията, разследването, народопсихологията и героите около трагедията край Червен бряг, разказва вестникът.

Делегираните бюджети – експеримент с неясни перспективи, е темата от страницата за общество и политика в седмичника. Мнения на директори от училища в регионите на Северозападна България как ще се справят с тежката ситуация, е поместено там.

Друга екипна разработка в петъчния брой е състоянието на въздуха в големите градове на регионите, в които се разпространява "BG Север". Оказа се, че след топенето на снеговете потънахме в прахоляк и мръсотия.

Проблеми с пълномощни забавят парите на работници от плевенската рафинерия „Нова Плама” е водещото заглавие от страницата за бизнес. От съда уверяват, че парите ги има и всички ще си получат заплатите, грешки при попълването на пълномощните обаче бавят процедурата по издаването на дебитните карти.

В голямото интервю Петко Кръстев - един от най-младите и изявени финансисти в България, носител на приза "Мистър Икономика 2007” дава отговор на някои важни въпроси, които вълнуват хората в условията на финансова криза.

Предпразнично и съвсем не тенденциозно женската страница на седмичника обяснява 5-те причини и 10 повода за изневярата на нежните половинки, подкрепени с мъдрости на велики хора.