Прегледа на Посредник и BG Север
Прегледа на Посредник и BG Север / netinfo
Най-после одобриха кадастъра на Кайлъка, пише от първа страница Посредник . Планът за управление, който следва да бъде изготвен ще позволи парк Кайлъка да се стопанисва пълноценно от държавата и за него да се предвижда годишен бюджет за издръжка.

Двойно скача данъкът за мощните коли и мотори, информира още вестникът и допълва, че за придобиване на имущество ставката се увеличава от 2 на 2.6 на сто.

И тази сутрин зоркото око на фоторепортерите на Посредник показва актуални кадри от изминалия ден. Колегите са запечатали работата на хора от „Паркстрой”, които са започнали да почистват междублоковите пространства в жк „Мара Денчева”.

За две години Мъртвата долина беше превърната от райска градина в пустош, четем на вътрешните страници на Посредник.

И още заглавия: „Предложиха на публично обсъждане бюджета на Община Долна Митрополия”, „ЧЕЗ въвежда тримесечно отчитане най-вероятно от май”, а „В петък се гледа дели за убийство на гробищата”

"Октопод" лапа завода за царевица в Кнежа. Висши чиновници от аграрното министерство замесени в далаверата”, гласи водещото заглавие в новия брой на вестник "BG Север". Мощната аграрна фирма "Октопод" е на път да се сдобие за жълти стотинки с още една апетитна държавно-кооперативна хапка, установи журналистическо разследване на "BG Север".

Изоставените бебета са тема на екипната разработка на седмичника. 49 са те през миналата година в плевенското родилно отделение, често майките са неграмотни ромки, които бягат, без да дадат име на детето си и не могат да бъдат открити, защото се препитават от проституция. На страница 11 пък ще прочетете за алтернативата, която имат изоставените деца в SOS-селището в Трявна.

Приватизирането на болниците е друга тема в седмичника. Защо лекарското съсловие се раздели след Министерското постановление и как са обосновани мненията „за” и „против” приватизацията на малките болници, ще разберете от страницата за общество и политика.

„Докторка раздава шамари в училище в Левски”, гласи заглавие от страница „Социално” във вестник "BG Север". Пак там ще прочетете до къде води детската агресия и кой е отговорен за нея.