Прегледа на Посредник и BG Север
Прегледа на Посредник и BG Север / netinfo
Темата за неработните дни от Деня на труда до Гергьовден извежда като водеща на първа страница вестник Посредник тази сутрин. Шест почивни дни се събират около празниците 1 и 6 май. Кабинетът обяви 2 май, петък и 5 май, понеделник, за неработни дни. Те ще се отработват в двете следващи съботи – 10 и 17 май.

"Предстои преустройство на галерия „Колекция Светлин Русев”, съобщава още Посредник. Сградата е държавна собственост, а от 2007 г. Община Плевен я стопанисва, поради което тя е възложител в договора за проект на нейното преустройство. Стойността на проекта е 3 050 лева и е възложен на арх. Георги Кочков.

"Очакваме грипа в края на януари", ни информират отново от страниците на Посредник. В Плевенско респираторните инфекции през последната седмица са 75.94 на 10000, срещу 70.65 на 10000 за предходната седмица, което означава, че заболяемостта не се е променила за две седмици и е под средната за областта. Грипът се очаква да дойде към края на януари и началото на февруари при нас, коментират от РИОКОЗ Плевен.

Освен грипа в началото на февруари от 8 до 10 в Художествена галерия „Илия Бешков” ще дойдат и пчелари от цяла Европа, разбираме от първа страница на вестника. По това време в Плевен ще се проведе шестото издание на Международното специализирано изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2008”.

На челно място във вестника ще видите поместена чудесната фотография на Мариана Гарванска, която е запечатала замръзналата мъгла по клоните на едно дърво под коментар: "студено, но красиво".

„Плевен затрупан от сняг и боклуци”, е водещото заглавие в новия брой на вестник "BG Север". Кметът Найден Зеленогорски е доволен и бяга от отговорност за трагичното положение, пише седмичникът. Репортерска проверка в останалите регионите, в които се разпространява седмичникът, показва как те са се справили с тежката зимна обстановка в първите дни от новата година.

„Сензационни открития променят исторически датировки и събития”, гласи друго заглавие от тематичната страница на "BG Север", която този път е посветена на археологическите проучвания в различни региони.

Защо Плевен стана 12-ата дупка на кавала и какво е мнението на хората за мястото, в което живеят, ще разберете от политическата страница на седмичника.

В голямото интервю отец Харалампи Ничев, който от няколко месеца е игумен на манастира "Света Троица" край село Добри дол, община Лом, твърди, че идват по-добри времена за православната ни църква.

 „С неуредици и неясноти тръгна Търговският регистър в Плевен”, е друго заглавие от новия брой на вестник "BG Север". Странно как нещо замислено за улеснение създава ядове, коментират препатили. Европейски компании в битка за инвеститор в АЕЦ „Белене” е друга тема от бизнес-страницата.