Прегледа на Посоки и Посредник на 22 юли
Прегледа на Посоки и Посредник на 22 юли / netinfo

Три години затвор и глоба в размер на 3 000 лева постанови Плевенският окръжен съд за едно от най-куриозните дела в практиката си от последните години, пише Посоки тази сутрин. Подсъдим по него бе 58-годишният Васил А. Възрастният мъж се оказа в съдебната зала след стрелба в цел – товарен камион, край казанка за варене на ракия. Екшънът с главен герой 58-годишния плевенчанин станал на 4 август 2006 г. край плевенското село Брегаре. Според обвинителния акт тогава Васил А. се опитал да убие умишлено Георги Цалов от същото село. Разширеният състав, начело със съдия Господинов, в крайна сметка постанови ефективна присъда.

Още една тема от Посоки, свързана с Темида: Изправят на съд наркопласьори, зареждали с дрога цяла Северна България, съобщава изданието. От Окръжната прокуратура в Плевен внесоха обвинителен акт в съда срещу петчленна наркогрупа, зареждала с дрога цяла Северна България. Новината за повдигнато обвинение беше огласена от Диана Маркова, пресаташе на съдебната инстанция. Пред Темида ще застанат представители на най-висшите кръгове на наркобранша в региона, твърдят от обвинението.

Бездомно куче ухапа вчера зверски около 8-годишно дете в Плевен, пише Посоки. Случката, последвана от детски писък и уплашени родители, се разигра по ул.”Данаил Попов”, до бившето кафе на „Булгартабак”, около 13,30 ч. Всичко стана за секунди пред очите на смаяни минувачи, които нямаха време дори да реагират на нападението на помияра. Резултата бе разкъсна рана около устата на детето, кръв по дрехите и невероятна уплаха, разказват колегите. От „Посоки” са съобщили за случилото се в Ловно-рибарското сдружение, откъдето са обещали да изпратят екип, за да огледа района.

С медал от международна олимпиада се връща днес мегеец, пише Посредник. Днес от Испания пристига националният отбот на България, който представи страната ни на Международна олимпиада по математика. В него има и плевенски участник Евгени Димитров. Българският отбор тази година е спечелил два златни, един сребърен и три бронзови медали, един от които е на Евгени.

18 деца не са приети никъде след второ класиране на 7-окласниците в Област Плевен, съобщава още Посредник. След второто класиране са оцелели 34 от първоначално плануваните 38 паралелки, които със сигурност ще стартират новата учебна година, защото са запълнени. Изключение прави една в ДФСГ “Интелект”, за която все още няма яснота дали ще успее да набере необходимия брой ученици след 3-то класиране.

И една любопитна, но не съвсем приятна новина, ни поднася от вътрешните страници Посредник под заглавието: бирфест без бира. Тазгодишният бирфест, организиран от местен бизнесмен е на път да се провали, заради некоректно партньорство на представителство на бирена компания, която оставила феста с едва 2 автомата за бира и с оскъдно количество маси и шатри за гости.