Преглед на темите в Посредник
Преглед на темите в Посредник / netinfo
В отворено писмо до кмета плевенски майки искат обезопасяване на детските площадки, пише на първа страница днес “Посредник”. Молбата на майките е съществуващите съоръжения да се осъвременят, като се съобразят с европейските изисквания и стандарти за безопасност. Предлага се още да бъдат обособени кътове със съоръжения за различните възрастови групи с обозначения за коя възраст са те. Майките настояват и за поставяне на ударопоглъщаща настилка под люлките, пързалките и катерушките, а не бетон, асфалт или пясък.

Златен дъжд от награди за децата от “Колорит” откри новата година за школата, показаните рисунки на тема “Египет” и “Котките” е празник не само с най-новото, сътворено от тях, но също и с неизброимите награди от конкурси от цял свят и от България.

Подземни води продължават да “нападат” блок на “Скобелев”, алармира изданието. Преди около месец някой насипал баластра върху стълбите, водещи към една от пресечките в подножието на “Майка България”. Минали тежки камиони, копали нещо, заминали си, но баластрата никой не прибрал и сега достъпът на коли до пешеходните площадки край паметника е напълно ... осигурен. Историята на проблема продължава на стр.2.

Вторият фестивал в памет на Емил Димитров ще се проведе с амбиция Плевен да стане фестивален град. На 1 и 2 ноември в ДТ “Иван Радоев” ще се проведе Националният музикален фестивал с конкурсен характер “Златният Арлекин”, посветен на Емил Димитров, пише “Посредник”. Първото издание през септември миналата година се проведе под названието “Моите мечти”.

Палати пустеят по Страта главна, една интересна тема от изданието днес. Става дума за пустеещите втори и трети етажи на сградите, повечето от които са паметници на културата. Повечето от сградите на пешеходната улица са строени в началото на 20 век и имитират западноевропейския стил. Купувачи трудно се намират, защото сградите са доста стари, кострукцията им е гредоред, някои от стаите са малки, а таваните им – твърде високи.

Гражданска защита подготвя обучение на хора с увреждания в Плевен, още един материал в “Посредник” днес. Месецът на Министреството на извънредните ситуации по реализиране на проекта “Азбука на оцеляването” е планиран да се проведе от 3 ноември до 3 декември.