demirev
demirev / dariknews.bg
За трети път в Плевен ще се състои среща на танцьори от цялата страна, които ще покажат умения в автентичния български народен танц. Създателят на "Любимото ми хорце" Джейлян Демирев сподели, че за него е най-важно, участниците да покажат танци от краищата, от които идват, заради емоционалната връзка между самите танцьори и местните обичаи.

20 ще са съставите от цялата страна, които на 3 юни от 10:00 часа ще покажат умения на сцената на Летния театър в Плевен. Те ще разполагат с от 3 до 8 минути като броят на изпълненията им не е ограничен. 
Броят на участниците в различните групи варира между 20 и 250.
Групата на Джейлян Демирев ще наброява около 240 човека като едно от изпълненията ще е атрактивното "Ситно мъжко хоро", което ще се танцува само от жените в състава, които са близо 200.
Демирев обясни, че "Любимото ми хорце" няма конкурсен характер, защото според него участниците са на различна възраст, а и са с различни професии.

На 3 юни от ж.п. гарата в Плевен в 9:00 и в 9:15 ч. ще тръгнат автобуси, които ще спират на спирките в града, за да закарат желаещите да посетят събитието. 
По-късно - около 13:30 часа се предвижда на пл."Възраждане" да се танцуват най-популярните хора от региона.
Джейлян Демирев е преподавал български народни танци във Велиобритания и Израел на чужденци, а съвсем наскоро му предстои да замине за Канада, където ще обучава живеещи там българи като записаните са от деца до възрастни.
Демирев изказа благодарност на спонсорите за подкрепата в осъществяването на третото издание на "Любимото ми хорце"