Представиха новото ръководство на синдикат Образование към КТПодкрепа-Плевен
Представиха новото ръководство на синдикат Образование към КТПодкрепа-Плевен / dariknews.archive

На среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен беше представено новото ръководство на синдикат "Образование" към КТ"Подкрепа" - Плевен.

Любомир Паскулов, който е новият председател на синдиката представи екипа на синдиката, в който влизат Красимира Бакалова секретар на синдиката - икономист, Силвия Въткова - учител прредучилищно образование, Бойка Милчева логопед и Марияна Пенчева - преподавател по български език и литература в СОУ "Иван Вазов" в Плевен.

През годините Любомир Паскулов е бил синдикален председател на структурата, както и зам.-председател на националното ръководство на синдиката.

Той сподели, че това, което го е накарало да се кандидатира за председател на синдиката е фактът, че ролята на синдикализма особено в образованието е намаляла, както в Плевен, така и в национален мащаб.

Паскулов призова учителите и работещите в сферата на образованието да се включат по-активно в отстояване на интересите на учителите и учениците.
Като решаващ фактор за извършването на реформа в образованието, той подчерта важността учителството да определи и предложи готови формули в тази посока като предизвика един по-значителен диалог и така да се отстояват позициите на всички в образованието.

Новият председател на синдикат "Образование" изтъкна като първи приоритет в бъдещата работа компетентността пред вид рова, че синдикалистите, познаващи добре нормативната база ще могат да поставят необходимите изисквания пред институциите, с които да могат да се аргументират достатъчно добре, а това ще повиши доверието към тях у работещите в сферата на образованието.

Любомир Паскулов подчерта и важността на активната позиция по отношение на Общините и разпределянето на средствата за детските градини и общинските училища.

В момента в синдикат "Образование" има малко над 600 членове, основно в Плевен, Червен бряг, Кнежа и Левски, каза Паскулов. Той посочи обаче, че в общини като Никопол, Белене и Гулянци няма синдикални организации, защото част хората там не виждат смисъл от синдикализма.