Правят първа копка на автомобилен завод в Ловеч
Правят първа копка на автомобилен завод в Ловеч / netinfo

Първа копка на нов автомобилен завод в Ловеч ще бъде направена на празника на града 11 май, съобщи  кметът Минчо Казанджиев по време на пресконференция на "Lovech Party Fest 2009".Искаме да върнем старата автомобилна слава на града, призна кметът Минчо Казанджиев.

Само преди дни общинските съветници гласуваха да се отреди терен край ловешкото село Баховица за автомобилен завод. Инвестиционният проект на „Литекс Моторс" АД предвижда инвестиция от 188 600 000 лева. Дружеството възнамерява да назначи 1 220 служители, от които около 300 косвено заети в областта на дизайн, разработки, пласмент, администрация, мениджмънт и др.  и още 60 места за обучение по различни професии.

Журналисти се поинтересуваха дали няма общо между първата копка на автозавода и присъствието на американския хип-хоп изпълнител и водещ на тв шоуто на MTV "Пич, оправи ми колата!" - Икзибит /XZIBIT/. Същата вечер е шоуто му в града на люляците.

България е една от шестнадесетте страни, която звездата избра за своята европейска обиколка. В Ловеч той пристига веднага след концерта си в Барселона. Организаторите са му подготвили автомобилна изненада - той ще я тества на отсечката София-Ловеч.