Пожарникарите се готвят за празника си
Пожарникарите се готвят за празника си / netinfo

Областното звено „Пожарна безопасност и спасяване” Плевен изготви програма за отбелязването на Седмицата на пожарната безопасност и честването на професионалния празник на служителите – 14 септември.

Инициативите ще се проведат от 8 до 14 септември. Предвижда се организирането на временни приемни за граждани с обявени открити телефонни линии за връзка с регионалните звена на службата през цялата седмица. На 12 септември ще се състоят повечето мероприятия.

Тогава ще стартира благотворителен турнир по тенис на маса с участието наотбори от Районните служби на пожарната в Плевенска област. Събраните средства от даренията ще бъдат връчени на децата на загинали служители от Областното звено „Пожарна безопасност и спасяване”.

В същия ден от 11.00 часа ще се проведат демонстративни занятия и представяне на възможностите и оборудването на нов пожарен автомобил „Рено Мидлум”.

Традиционно в програмата са включени и срещи с журналисти, на които ще се дискутират проблемите по възможностите и резултатите от дейността на службите за Пожарна безопасност и спасяване от Плевенска област, за ролята и значението на взаимодействието с органите на местната изпълнителна власт, както и необходимостта от оказване на съдействие от страна на населението при потушаването на възникналите в поземления и горския фонд пожари.