benzin
benzin / dariknews.archive
Над 100 леки автомобили се включиха в Плевен в национелния протест, който беше организиран тази неделя в 25 града в страната.
Протестиращите се събраха в пространството пред голям хипермаркет край Плевен, след което преминаха по централните улици на града.
Към протеста срещу високите цени на горивата, някои от участниците добавиха  още искания:
„Протестираме срещу високите цени на горивата, срещу увеличаването на Гражданската отговорност, повишаването на данъците на колите и срещу всички високи цени въобще. Плевен е беден град общо взето и има голяма безработица. Просто не издържаме повече“, каза участничка в протеста.
„Цяла България знае, защо протестираме – срещу всичко, срещу цялото управление на страната... Защото има голяма разлика в цените на горивата в различните градове на България и това е недопустимо... Ние в Плевен не сме най-богатите, за да плащаме най-високите цени в България. Защо трябва да плащаме по почти 2,70 лева за нафта, след като вчера съм заредил за 2,30 лв. в София. Там са по-богати и зареждат на по-ниска цена. Значи ние сме най-богати ли?...“, бяха още част от коментарите на протестиращите в Плевен.