Окръжната прокуратура в Плевен повдигна обвинение на шофьор за умишлено причиняване на пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Тежката катастрофа е станала на пътя Плевен-Ловеч на 20.07.2023 г.

След събиране на редица доказателства – разпити, три съдебно-медицински експертизи, автотехническа експертиза и други, ОП-Плевен е приела, че е налице умишлено причиняване на ПТП и е повдигнала ново обвинение, информират от прокуратурата.

Постоянен арест за обвиняемия за катастрофата с трима загинали на пътя Плевен-Ловеч

Произшествието възникна на 20 юли тази година., когато Г.Т. без да е правоспособен и след като употребил алкохол, управлявайки лек автомобил "Мерцедес", на път II-35, Плевен-Ловеч, в близост до разклона за село Ралево, обл. Плевенска, навлиза в насрещната лента за движение и ударя движещия се в обратна посока мотоциклет.

В резултат на ПТП загинаха трима души – мотоциклетистът, неговата спътничка и спътникът на водача на лекия автомобил.

Откриха трета жертва от катастрофата край Ловеч, предизвикана от шофьор без книжка

На водача на лекия автомобил е повдигнато ново обвинение, за това, че на 20.07.2023 г. при управление на МПС, допускайки че може да причини смъртта на другиго, нарушил правилата за движение и причинил смъртта на трима души, като деянието представлява особено тежък случай.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор, уточняват още от прокуратурата.

Г.Т. и към настоящия момент е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването по делото продължава под ръководството и надзора на ОП-Плевен.