/ /ThinkStock/Getty Images
Повдигнаха обвинение на четирима мъже за трафик на мигранти край Плевен, съобщиха от прокуратурата.

На 3 февруари в района на града при проведени съвестни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР са установени четирима мъже, незаконно превозващи мигранти.

Хванаха дрогиран и без книжка шофьор да превозва 39 мигранти

На място са извършени неотложни първоначални действия по разследването - оглед на местопроизшествие и е започнато разследване. В хода му са събрани достатъчно доказателства за това, че мъжете са подпомагали чужденци - 13 души, граждани на Афганистан, да преминат през територията на България, в нарушение на закона, като са целели получаване на имотна облага.

При извършеното деяниe лицата са използвали три леки автомобила с българска регистрация. Установените лица са привлечени в качеството на обвиняеми, като с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок до 72 часа.

Внесено е искане спрямо четиримата да бъде определен постоянен арест. С определение на съда на едно от обвиняемите лица е наложена мярка „задържане под стража“, на друго - „домашен арест“, а по отношение останалите двама мъже е определена мярка „парична гаранция“.

Определените от съда мерки за неотклонение подлежат на обжалване и разследването по делото продължава под ръководството на прокуратурата.